Alex Buijk | Magisch Entertainer
03/01/2018
2 min
0

Goochelen op school

03/01/2018
2 min
0

Moeten de kinderen dan niet even gewoon aan het werk gaan? Ja, dat moeten ze zeker. En dat gaat juist prima met een goochelaar. Diverse leerdoelen kunnen met goochelen gehaald worden! Er zijn zelfs workshops voor leraren om deze goocheltrucs toe te passen (met de achterliggende gedachte dat zo wiskunde leuk wordt).

Prijzen aanvragen                    Contact opnemen                     

Wiskunde en goochelen

Wiskunde en goochelen. Ik hoor je denken: wat heeft dat nu met elkaar te maken? Eigenlijk best wel veel. Wist je dat goocheltrucs regelmatig een wiskundig principe hebben? Zo wordt een goochelaar toch opeens een geleerde… Voor leerlingen worden de lessen niet alleen leuker, maar vaak ook inzichtelijker dan een saaie les uit een boek. En daarmee zal de leerstof ook beter onthouden worden. Veel goocheltrucs hebben een wiskundige basis. Met kaarten kan je bijvoorbeeld heel wiskundig te werk gaan. Een soort kansberekening, die de leerlingen moeten zien te vinden. Ingewikkelde sommen, die zo opeens leuk worden om te doen. En dát is toch net wat je als leraar graag wilt: de passie voor je vak overbrengen op je leerlingen!

Wiskunde icm goochelen

Samenwerken, inzicht en meer

Maar buiten die wiskundige principes, kan goochelen op veel meer manieren ingezet worden op school. Want samen een truc uitvoeren, betekent ook leren samenwerken. Samen een oplossing zoeken, bijvoorbeeld, of afspreken wie wat doet en je dan ook aan die afspraken houden. Daarnaast kan goochelen eveneens prima gebruikt worden bij kleuters! Kleuters vinden het prachtig om magisch bezig te zijn. En als je daarna mag gaan bedenken hoe iets werkt: een heerlijke uitdaging. Voor hun oplossende vermogen is dit een prima oefening. Daarna zelf de truc doen? Helemaal het einde én het laat het kind iets durven doen, zomaar te midden van zijn of haar klasgenoten of misschien zelfs wel tijdens een opvoering.

Voor de bovenbouw

Goocheltrucs met munten of kaarten kunnen, zoals gezegd, wiskundig ingezet worden. Maar je kan er ook nog andere nieuwsfeitjes aan vast knopen, zoals de kenmerken van echt geld. Zelf een goocheltruc zien te vinden op internet en deze vervolgens proberen te begrijpen en uit te voeren, vergroot de zelfstandigheid van de kinderen, zowel online als in het ‘echte’ leven. Laat de opdracht in een groepje uitvoeren en de jonge goochelaars leren ook nog eens samenwerken. En presenteren natuurlijk.

Schoolgoochelaars

Veel scholen bieden hun leerlingen een kunstmenu aan. Voorstellingen op verschillende vlakken worden bezocht. Er zijn ook goochelaars die een educatieve voorstelling geven. Wat natuurlijk weer eens iets heel anders is dan een dans- of muziekvoorstelling. Kunst en wetenschap worden zo op magische wijze samengebracht!

Een feest op school? Nodig een goochelaar uit!

Last but not least is een goochelaar natuurlijk een heerlijke entertainer voor kinderen én hun ouders. Voor heel veel feesten op school is deze magiër geschikt. Een goochelaar kan een show geven, maar kan uiteraard ook rondlopen en hier en daar ‘aanschuiven’. Nog leuker voor de kinderen is een goochelaar die een workshop geeft. Natuurlijk gecombineerd met een uitvoering voor de ouders. De school kan kiezen voor een echt magisch thema. Of voor zoiets leuks als circus. Nodig een clown uit, een acrobaat én uiteraard de goochelaar. Laat het feest maar lekker beginnen!

Ook benieuwd wat Alex Buijk voor je kan betekenen op jouw evenement? Neem dan vrijblijvend contact op of bel direct met 0614668351

Reacties
Categorieën