Bestaat de kerstman echt?

Bestaat de kerstman echt?

Of de kerstman echt bestaat is natuurlijk niet direct een antwoord op te geven. Voor vele is de Kerst man een sprookjesfiguur die op kerstavond over de daken vliegt met zijn rendieren en vervolgens overal cadeautjes uitdeelt aan de kinderen De Kerstman wordt ook wel Santa Claus genoemd, Eigenlijk is dit in Amerika ontstaan en zij vieren kerstmis zoals wij sinterklaas vieren. Maar daarmee is de vraag nog steeds niet beantwoord of de kerstman echt bestaat.Herbij een stukje geschiedenis over de kerstman. In 1823 werd er een mooi gedicht geschreven, In dit gedicht komen veel moderne gebruiken en attributen van de Santa Claus naar voren, zoals de rendieren en natuurlijk de arrenslee, zijn entree in het huis door de schoorsteen en een zak met kadootjes. De tekenaar Thomas Nast heeft met zijn tekeningen van Santa Claus in de negentiende eeuw ook nog een grote invloed gehad op het hedendaagse uiterlijk van Santa Claus. De introductie van de woonplaats van Santa Claus op de Noordpool wordt ook aan hem toegeschreven.De Amerikaanse versie van de Kerstman heeft ook in Europa aan populariteit gewonnen. Naast Sinterklaas vinden wij Nederlanders het ook steeds mooier om kerstmis te vieren. Ik ben benieuwd waneer er een discussie komt over de rendieren van de kerstman. Dit zijn ook echte werkdieren en de kerstman zit in zijn slee maar op zijn luie kont. Met de hele zwarte pieten discussie denk ik dat de kerstman het wel eens zou kunnen winnen van sinterklaas. De Amerikaanse Kerstman heeft volgens de meeste verhalen acht rendieren die zijn slee trekken. Deze rendieren zijn in staat te vliegen.De Kerstman komt uit de Amerikaanse cultuur heeft elfen die voor hem werken op de Noordpool. De elfen maken en verpakken het speelgoed dat naar de kinderen gaat. Tijdens de kerstperiode worden ook vaak lootjes getrokken om zo cadeautjes aan elkaar te geven.Bestaat de kerstman echt

Maar nu weten jullie het nog steeds niet, Bestaat de Kerstman echt?

Lees hieronder of de kerstman nou wel of niet echt bestaat.
  1. Geen enkele bekende soort rendieren kan vliegen, MAAR er zijn (volgens schattingen) nog 300.000 soorten levende organismen die vooralsnog niet ontdekt zijn, en hoewel dit over het algemeen insekten en virussen zullen zijn, sluit dit niet HELEMAAL uit dat vliegende rendieren bestaan, al heeft alleen de kerstman die ooit gezien.
  2. Er zijn 2.000.000.000 kinderen (mensen onder de 18) over de gehele wereld, maar omdat de kerstman (waarschijnlijk) de moslims, hindoes, joden en boeddhisten overslaat, wordt het aantal kinderen 18,9% van het totaal: 378 miljoen, volgens betrouwbare bronnen. Een gemiddelde van 3,5 kinderen per huishouden levert een totaal van 108 miljoen huizen op. We zullen aannemen dat er per huishouden tenminste 1 goed kind is (dit is een optimistische schatting).
  3. De kerstman heeft 31 uur de tijd dankzij de verschillende tijdzones en de rotatie van de aarde, aangenomen dat hij van oost naar west werkt (wat logisch lijkt). Dit zijn dus 3,48 miljoen huizen per uur, ofwel 968 huizen per seconde. Dit betekent dat hij per christelijk huishouden met goede kinderen 1,033 milliseconden de tijd heeft om te parkeren, uit de slee te springen, de kadootjes onder de kerstboom te leggen, weer in de schoorsteen te klimmen, de slee op te starten en weer naar het volgende huis te gaan. Als we ook nog eens aannemen dat al deze huishoudens gelijkelijk over de wereld zijn verdeeld (we weten dat dat niet zo is, maar om de berekeningen gemakkelijker te maken doen we het toch) hebben we het nu over 1,3 kilometer tussen twee huishoudens, en een totale rit van 140,4 miljoen kilometer. Dat betekent dat de slee van de kerstman met een snelheid van 1258,1 kilometer per seconde reist: 4.194 keer de snelheid van het geluid. Ter vergelijking: het snelste voertuig ooit, de ruimtesonde Ulysses, gaat maar 46 kilometer per seconde. Een normaal rendier haalt hooguit 60 kilometer per uur.
  4. Het gewicht op de slee leidt tot nog iets interessants: aangenomen dat ieder kind een normale lego-doos zou krijgen (ongeveer 1 kilo), draagt de slee dus minstens 108 miljoen kilo, waarbij het gewicht van de kerstman nog is genegeerd. Op het land kunnen rendieren niet meer dan 160 kilo trekken. Zelfs als een 'vliegend rendier' tien maal dit gewicht zou kunnen trekken, kunnen we niets met acht of negen rendieren; we hebben er 675.000 nodig (dit zou wel eens de gehele populatie kunnen zijn, hetgeen verklaart waarom deze beesten nooit in het wild gezien worden). Het totale gewicht wordt nu 148,5 miljoen kilo. Ter vergelijking, dit is drie keer zo zwaar als prins Willem-Alexander.
  5. 148,5 miljoen kilo met een snelheid van 1258,1 kilometer per seconde zorgt voor een waanzinnige wrijvingskracht. De rendieren zullen op dezelfde manier verhit worden als een ruimtesonde die door de atmosfeer van de aarde heen komt. De voorste twee rendieren zullen naar schatting 14,3 miljard kilojoule per seconde absorberen. Waarschijnlijk zullen ze hierdoor ontploffen en de twee rendieren achter zich aan de wrijvingskracht blootstellen. Ook zullen er geluidsknallen als nooit tevoren ten gehore gebracht worden. In 0,00426 seconden zal het hele team van rendieren zijn ontploft. In de tussentijd zal de kerstman aan middelpuntvliedende krachten van 17.000 keer de zwaartekracht worden blootgesteld. Een kerstman van 300 kilo wordt zo de lucht in gesmeten met een kracht van 443.150 Newton.
Ter conclusie: als de kerstman ooit pakjes heeft gebracht op kerstavond, is hij nu waarschijnlijk dood.Hoogachtend,Bestaat de kerstman echt

Maar waarom nu een blog over de kerstman op de website van een goochelaar?

Dat zal ik jullie vertellen, Als goochelaar heb ik tijdens de kerst periode ontzettend veel optredens. Vaak sta ik te goochelen naast een kerstman (die eigenlijk niet echt is) Vaak zijn de kerstmannen slecht verkleed en doen maar alsof. Het is natuurlijk veel mooier als je dan toch een kerstman inhuurt dat het past in het totale plaatje. een echte kerstman dus. Voor mij is het dan eigenlijk helemaal niet belangrijk of de kerstman nu wel of niet echt bestaat, maar ik vind het wel belangrijk dat een kerstman zich uit alsof hij de echte kerstman is.Op scholen wordt ook erg veel aandacht besteed aan Kerstmis en er is bij deze scholen ook veel vraag naar een leuke en goede kerst kindershow. Ik geef toevallig hele leuke kerst shows waarbij de gehele show in het teken staan van kerst. Zelfs mijn aapje Chico gaat verkleed als kerstman (ook dit is natuurlijk niet de echte kerstman.)Zoekt u ook een leuke show rondom de kerstdagen of een tafelgoochelaar die uw kerstborrel extra leuk kan invullen. Bekijk dan eens de mogelijkheden op mijn website en neem contact op.Voor jullie laat ik de vraag nog open staan. Bestaat de Kerstman echt? Laat hieronder je reactie achter kijken hoe jullie er over denken.
adrianaa
Door

adrianaa

op 26 Nov 2021

ik vind de kestman NIET echt waarom : mijn moeder zij het tegen mij maar als een ouder ziet dat dit niet weet zeg het NIET tegen je kind maar doe alsof dat de kerstman bestaat

Aaf
Door

Aaf

op 24 Dec 2021

De kerstman bestaat wel want ik heb elk jaar een cadeau onder de boom en de rendieren ontploffen denk ik niet want de kerstman is slim dus geeft ze allemaal een titanium jasje en ik denk dat de rendieren van de kerstman geheim blijven zodat jagers ze niet doden en ze kunnen vliegen met elfjes stof en ze zijn drie keer zo sterk als normaal!

Aaf
Door

Aaf

op 24 Dec 2021

Dus ik denk dat hij bestaat!

Lise
Door

Lise

op 14 Dec 2022

Bestaat de kerstman

Reactie plaatsen