Wat is een goochelaar

Een goochelaar is iemand die die het onmogelijk toch mogelijk kan maken. dit klinkt nu heel spiritueel maar eigenlijk is het een vorm van entertainment. Het is een podiumkunst, waarbij door middel van vingervlugheid, vaak optisch effect wordt gecreëerd. De bedoeling is dat het voor de toeschouwers onduidelijk blijft hoe dat nu allemaal tot stand komt. Maar wat veel belangrijker is dat je tijdens het vertonen van een effect ook de toeschouwer kunt amuseren.

Waar goochelt een goochelaar eigenlijk allemaal mee.

Een goochelaar gebruikt bij zijn voorstelling bijvoorbeeld traditionele hulpmiddelen als speelkaarten, ringen, touw, doeken en balletjes, maar er zijn ook goochelaars die gebruik maken van levende dieren zoals duiven en konijnen. ook zijn er complete goochelshows met olifanten tijgers honden en zelfs goochelende kippen. Ook zijn er goochelaars die goochelen met vuur en gevaarlijke attributen of Speciale acts zoals bijvoorbeeld de ontsnappingsstunts van Harry Houdini en natuurlijk niet te vergeten de klassieke doorzaag- en verdwijntrucs. je hebt bij het goochelen ook te maken met verschillende categorieën zoals straat goochelen, kaartschieten, table magicgoochelen voor kinderen, soms gecombineerd met een podiumshow.

Ben je een goochelaar als je een trucje kan.

Sommige “goochelaars” denken dat ze al een echte goochelaar zijn als ze al een trucje kunnen uitvoeren. Uiteraard kunnen deze goochelaars wellicht een hele mooie of zelfs een hele moeilijke truc. De kunst van een goochelaar is echter wel zo dat je ook je publiek dient te entertainen. Mensen willen nu eenmaal vermaak op hun feest of evenement. Als je dan een goochelaar inhuurt die enkel een “trucje” laat zien dan kan het zo zijn dat het evenement niet helemaal goed uit de verf komt. er zijn zelfs hele goede goochelaars die qua techniek een stuk minder kunnen goochelen maar toch hun publiek uitstekend kunnen vermaken. Een echte goochelaars is ook in staat om snel te kunnen reageren en op iedere mogelijke situatie voorbereid. Uiteraard kun je ook leren van een echte goochelaar door deel te nemen aan een workshop goochelen, zo leert u van een echte prof de kleine kneepjes van het vak.

Goochelaar Alex Buijk

Wil je ook weten wat voor goochelaar Alex Buijk is?

Nodig hem eens uit op uw feest of evenement en laat u verrassen door de goocheltrucs van deze “echte” goochelaar. neem hier contact op met deze top goochelaar
Reactie plaatsen