Verschillende goochelaars

Sinds jaar en dag behoren goochelen en magie voor mensen tot zeer geliefde entertainmentvormen. Sommigen raken dusdanig gefascineerd dat ze besluiten om zelf goochelaar te worden. Wereldberoemde voorbeelden zijn Hans Klok en David Copperfield. In eigen land kennen we natuurlijk Hans Kazàn en sinds kort ook Victor Mids. Veel jongeren raken vandaag de dag verslingerd aan het goochelen door het fenomeen Dynamo.

Voor hobbyisten en professionals

Of het nu een spectaculaire goochelshow was of de goocheldoos voor een verjaardag, veel mensen proberen zelf het goochelen onder de knie te krijgen. Daar waar het voor de een vooral een hobby is, maakt de ander er zijn of haar beroep van. Zo komt het dat er in Nederland tal van amateurgoochelaars te vinden zijn en (semi-)professionele goochelaars. Je kunt ze allemaal inhuren voor een gelegenheid, alleen verschilt uiteraard de goochelshow qua inhoud en professionaliteit.

Goochelen populair bij jongeren

Dat goochelen tegenwoordig onverminderd populair is bewijst wel de hoeveelheid jeugdgoochelaars die ons land rijk is. Met Dynamo en Victor Mids als inspiratiebronnen focussen jongeren onder de 18 jaar zich op de coolste goocheltrucs en illusies. Onder meer goochelacts waarbij de smartphone centraal staat passeren regelmatig de revue op YouTube.