Bekende goochelaars

Goochelaars zijn er in alle soorten en maten. Je hebt de goochelaar die bij verjaardagen zijn familie om de tuin leidt. Je hebt de professionele goochelaars, die optredens geven of mensen vermaken op braderieën, feesten en andere bijeenkomsten. En dan heb je ook nog de bekende goochelaars van bijvoorbeeld TV. Kunstenaars met magie, om ze zo maar eens te noemen, die vaak een inspiratiebron zijn voor al die kinderen ( én hun ouders) die zelf ook weleens wegdromen over een goochelcarrière.

Tegenwoordig zijn goochelaars en andere magische artiesten regelmatig te bewonderen op TV. Maar vroeger moesten de entertainers het toch vooral van mond op mond reclame hebben. Toch zijn het niet alleen illusionisten en goochelaars van tegenwoordig die tot de verbeelding spreken.

Sommige ( ook van lang geleden) bekende goochelaars hebben het vak echt op de kaart gezet. Zij verdienen dan ook een mooi plekje op mijn site. Daarnaast zijn er zelfs goochelaars die zo’n stempel op de goochelwereld hebben gezet, dat hun trucs nog altijd uitgevoerd worden. Zelfs na vele jaren. Een groot voorbeeld hiervan is bijvoorbeeld Houdini.

In deze rubriek vind je dan ook bekende magische artiesten van nu, maar ook van weleer. Laat je meeslepen in de magie van lang vervlogen tijden… of kom achter feiten van je favoriete goochelaar van dit moment!