David Copperfield

De wereldberoemde Amerikaanse illusionist David Copperfield werd op 16 september 1956 geboren als David Seth Kotkin. Hij is van Joodse komaf en zijn illusionistennaam is vermoedelijk afgeleid van het boek ‘David Copperfield’ van auteur Charles Dickens. Copperfield was nog maar 12 jaar oud toen hij begon met goochelen en in zijn 16e levensjaar gaf hij les in het goochelen aan de universiteit van New York. Vooral door zijn latere illusies verwierf hij bekendheid over de hele wereld. Wie herinnert zich bijvoorbeeld niet dat Copperfield door de Chinese muur liep of het Vrijheidsbeeld van New York liet verdwijnen?

Prijzen aanvragen van Alex Buijk                     Contact opnemen met Alex Buijk         

Verdwijning van de Orient Express

Over hoe hij het precies deed doen de wildste speculaties de ronde. Eén ding is echter zeker, met de verdwijning van een treinstel van de Orient Express liet David Copperfield ons wereldwijd verbazen. Ditzelfde geldt voor de verdwijning van de Learjet in 1981. Kenmerkend voor Copperfield is de grootsheid van zijn illusies, zowel in figuurlijke als letterlijke zin. Naast verdwijningen van een treinstel, een Learjet en het Vrijheidsbeeld, liet hij ons ook in verwondering achter door zelf te vliegen door de lucht. Of wat te denken van zijn ontsnapping uit Alcatraz, één van de zwaarst bewaakte gevangenissen ter wereld?  

Hollywoodster van formaat

Hoewel zijn illusies en verdwijningsacts zijn gehuld in een zweem van geheimzinnigheid geldt dit niet zozeer voor het privéleven van David Copperfield. Toen hij een relatie kreeg met topmodel Claudia Schiffer werd hierover uitvoerig geschreven in de gossipmagazines. Zijn wereldwijde bekendheid en sterrenstatus heeft David Copperfield beslist geen windeieren gelegd. Met een eigen ster op de Hollywood Walk of Fame is hij uitgegroeid tot een showbizzster van groot formaat. Dit komt niet in de laatste plaats door zijn geschatte vermogen. Copperfield staat dan ook hoog in het lijstje van meest verdienende sterren in de wereld. Check hier meer over David Copperfield. Alex zijn show is natuurlijk niet te vergelijken met die van David Copperfield. Maar wil jij een super coole act op jouw feest dan sta ik uiteraard voor jou klaar. Ervaar het zelf en boek goochelaar Alex Buijk.  

Neem vrijblijvend contact op of bel direct met 0614668351

    
Reactie plaatsen