Victor Mids

De Nederlandse illusionist Victor Mids is vandaag de dag ongekend populair. Door het programma Mindf*ck verwierf hij landelijke bekendheid. Uniek voor deze illusionist is de manier waarop zijn experimenten tot stand komen. Zelf noemt hij dit ‘Neuromagic’. Dat betekent dat hij illusionisme, geneeskunde, vingervlugheid en psychologie met elkaar combineert om allerlei geheimen aan ‘slachtoffers’ te ontfutselen. Mids is naast illusionist dan ook arts. Hij toont zeer succesvol aan dat onze hersenen en zintuigen ‘voor de gek’ te houden zijn. Dit doet hij aan de hand van al dan niet interactieve experimenten met een neuropsychologische basis.

Prijzen aanvragen van Alex Buijk                     Contact opnemen met Alex Buijk            

‘Neuromagic’

Victor Mids heeft als arts letterlijk bestudeerd hoe ons geheugen eigenlijk werkt. Daarbij vraagt hij zich openlijk af of er wel zoiets bestaat als ‘de vrije wil’. Zijn indrukwekkende illusies laten deze vraag soms overtuigend beantwoorden. Zowel onbekende als bekende Nederlanders verkeren in opperste staat van verbazing en verwondering bij deelname aan een experiment van Mids. Het ziet eruit alsof het hem geen enkele moeite kost om gedachten te raden of zelfs pincodes te achterhalen. Lichaamstaal draagt hier ook aan bij. Denk hierbij aan je ademhaling, gezichtsuitdrukking en hartslag. Juist door de combinatie van het lezen van de lichaamstaal en het achterhalen van gedachten weet Mids diepgewortelde geheimen te onthullen.

Combinatie van wetenschap met illusie

Victor Mids is de alias van Victor Middelkoop. Hij werd op 1 april 1987 in Delft geboren en studeerde af als arts. Juist die kennis over de geneeskunde helpt hem bij het creëren van zijn verbijsterende illusies. Uiteraard kan de illusionist niet teveel prijsgeven over zijn trucs en experimenten, maar toch licht hij in het tv-programma Mindf*ck regelmatig een tipje van de sluier. Naast de interesse van zeer veel tv-kijkers geeft dit soms ook felle reacties van criticasters. Zo beweren de wetenschapsfilosofen Hans Dooremalen en Herman de Regt dat de verklaringen van Mids over de combinatie van wetenschap met illusie onzin zijn. Maar hoe het dan wel precies zit blijft de grote vraag. Victor mids Check hier meer over Victor Mids.

Goochelen op tv: een vloek of zegen?

Mindf*ck is populair. Veel mensen smullen van dit programma. Niet alleen omdat Victor Mids het leuk presenteert, maar ook natuurlijk om de verbazing die elke keer weer om de hoek komt kijken. Er wordt ook in andere media volop over gesproken. Want die Victor: is het allemaal maar truc? Of bezit hij echt bepaalde gaven? En hij zegt een huisarts te zijn, die het goochelen combineert met wetenschap en psychologie. Wat moet je ermee?

Trucs of echt? Of wordt het gewoon geknipt?

Bij goochelprogramma’s op tv krijg je nogal eens de kritiek dat er vast in geknipt wordt, waardoor het net echt lijkt. Of dat de camera zo staat, dat je niet echt kunt zien wat er gebeurt.  Daarmee wordt dus eigenlijk al gesteld dat het goochelen op tv niet echt is. Dat het om trucs gaat, zal men ook nog wel snappen. Maar toch weigeren sommige mensen deze trucs echt te geloven, als er een camera wordt gebruikt. Want wat niet goed gaat, knip je immers weg. Of met de camera kan je opeens dingen laten verdwijnen, door er gewoon even niet op gericht te zijn. Dat wegknippen blijkt echt te gebeuren, alleen wordt er gezegd dat dit gebeurt om een flitsender programma te houden en niet om de truc te laten slagen.

Een vrijwilliger kiezen?

Dezelfde vraag is er over zogenaamde vrijwilligers. Victor schijnt soms gebruik te maken van acteurs. Maar goed, dat zegt nog niks over de trucs zelf.

Veel kritiek

Als je op internet rond surft, zie je vrij veel kritiek langs komen. Victor wordt door  bepaalde sites zelfs afgeschilderd als een oplichter. Omdat hij dus gebruik maakt van die montagetrucs.  Oké, misschien een beetje vreemde benaming, maar wel in de trant van de goochelwereld ;-). Overigens is het natuurlijk niet zo dat alleen Victor dit lot treft. Want bij veel goocheltrucs op tv zal je dit soort dingen horen. En wie heeft er nu gelijk? Er is zelfs een vlogger, Robert van Bekkum, die zich bezig houdt met het ontmaskeren van Mids. Overigens legt deze man ook andere trucs uit op zijn vlog. Uiteraard krijgt hij hier ook weer kritiek op. Zodat we in een wereldje terecht komen met wijzende vingers over en weer.

Is een programma als Mindf*ck dan wel goed voor de goochelwereld?

Je kunt je zelf vervolgens afvragen of dit soort programma’s dan wel goed zijn voor de goochelaarswereld? Ik denk toch van wel. Want ook al zijn we op de hoogte van het knippen in de films, de mensen worden wel enthousiast en zijn zich er ook van bewust dat een goochelaar die echt recht onder je neus bezig is, dus geen wegknipmogelijkheden heeft. Misschien werkt het zelfs wel heel positief: omdat wij als ‘live’ goochelaar het toch maar even flikken zonder camera! En al die kritiek en boze berichten is puur gericht op de mediawereld: de vlogger die zijn kritiek online deelt en de goochelaar die misschien niet netjes werkt. Wie er gelijk heeft? Daarvan zijn ze waarschijnlijk beiden overtuigd!

Alex zijn show is natuurlijk niet te vergelijken met die van Victor Mids.

Maar wil jij een super coole act op jouw feest dan sta ik uiteraard voor jou klaar. Ervaar het zelf en boek goochelaar Alex Buijk.  

Neem vrijblijvend contact op of bel direct met 0614668351

   
Reactie plaatsen